zaterdag 18 maart 2023 10.00 – 17.00 uur

Workshopdag jongeren

Op zaterdag 18 maart pakt DAF uit met interactieve analoge en virtuele music games. Entree is gratis en aanmelden is niet nodig. Kom gezellig langs en ontdek wat er te beleven valt!

Het Programma

Soundmaschine (soundcar)

Dit is een steampunk kar waar we xbox controllers (zoals gitaren en draaitafels) hebben aangesloten op FL studio. Hiermee kan je met 6 mensen verschillende geluiden maken en een ritme maken. Deze staat klaar om mee te experimenteren.

VR synthesizer

VR software met digitale  synthesizer onderdelen die je zelf aan elkaar kan knopen en uit proberen. Dit allemaal in VR zodat je geen geknoei hebt met draden en alle apparaten tot je beschikking hebt. Experimenteren is toegestaan.

Chladni Plate

Dit is een plaat die doormidden van speaker en een toongenerator (keyboard) gaat trillen. Door de trilling van de plaat en het zand dat hierop ligt worden verschillende patronen zichtbaar. De opstelling willen we zo opzetten dat mensen er makkelijk zelf mee kunnen experimenteren.

VR instrument/record studio

EXA: The Infinite Instrument is een digitale recording studio waar je met verschillenden mensen op afstand in VR bij elkaar mzuiek kan maken op digitale instrumenten. Deze instrumenten zijn gebaseerd op bestaande instrumenten zoals snaar en slag instrumenten maar hebben de extra mogelijkheden van van VR meegekregen. We willen een setup voor 2 tot 4 man neerzeten om samen mee te experimenteren.

VR dirigent ervaring

Als laatste hebben we een VR ervaring waar je een orkest kan leiden in een spelvorm.